با خارش صورت چه کنیم؟ - الا اسکین | محصولات پوست و مو

مجله زیبایی اِلا

با خارش صورت چه کنیم؟

خارش صورت

خارش صورت و تحریک پوست می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. اگرچه طبیعی است گاهی پوست‌مان دچار خارش شود، اما مشکل واقعی زمانی شروع می‌شود که این به یک اتفاق عادی تبدیل شده و شما هیچ راهی برای مقابله با آن ندارید. حتی اگر علت اصلی خارش گاه‌به‌گاه صورت در واقع خشکی پوست یا نیش حشره باشد، این مشکل می‌تواند عمیق‌تر و نشان‌دهنده سایر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، درماتیت و غیره باشد. بنابراین، برای درک واقعی نحوه برخورد با این مشکل، عاقلانه‌تر است که ابتدا بفهمید دقیقا چه چیزی باعث خارش صورت شما می‌شود، علائم به چه شکل هستند و سپس به سراغ راه‌حل‌ها بروید. ما در ادامه در مورد علل، علائم، درمان و پیشگیری آن صحبت می‌کنیم. پس بیایید شروع کنیم…

علل خارش صورت

دلایل خارش صورت می‌تواند هر چیزی باشد. از آلرژی، تحریک یا عفونت گرفته تا استفاده نادرست از محصول، یا حتی شست‌و‌شوی بیش از حد ممکن است باعث شود که صورت شما همیشه احساس خارش و تحریک کند.

۱- پوست خشک

این یک علت فوق‌العاده رایج خارش صورت است و به راحتی قابل درمان می‌باشد. نداشتن روتین مراقبت از پوست مرطوب‌کننده، شستن صورت با آب داغ و استفاده زیاد از مواد شیمیایی خشن می‌تواند این مشکل را تشدید کند.

۲- پیری

با افزایش سن، پوست ما نازک‌تر می‌شود که می‌تواند تعادل pH طبیعی پوست را مختل کند. علاوه بر این، مشکلاتی مانند احتباس آب کمتر اما هورمون‌های نامتعادل همگی می‌توانند باعث خشکی پوست و در نتیجه منجر به خارش پوست شوند.

۳- نیش حشرات

یکی دیگر از دلایل خارش صورت می‌تواند نیش حشرات پشه، ساس، موریانه و غیره باشد. گاهی اوقات حتی ممکن است بثورات ایجاد شود، به خصوص اگر پوست حساسی دارید.

۴- بیماری‌های پوستی

خارش مداوم صورت می‌تواند نتیجه یک بیماری پوستی مانند پسوریازیس، درماتیت، اگزما، روزاسه، کهیر و غیره باشد. این بیماری‌ها عمدتا به دلیل خشکی شدید پوست ایجاد می‌شوند و نیاز به مداخله فوری پزشکی دارند. اگر متوجه شدید که خارش پوست با استفاده از مرطوب‌کننده از بین نمی‌رود و پوسته پوسته شدن و لایه‌برداری پوست یا حتی بثورات پوستی به دنبال دارد، لطفا در اسرع وقت به متخصص پوست مراجعه کنید.

۵- واکنش‌های آلرژیک

اغلب اوقات، شما به مواد خاصی در غذا، محصولات مراقبت از پوست یا محیط خود حساسیت دارید. برای مقابله با این موضوع، توجه داشته باشید که خارش «کی و چگونه» بدتر می‌شود. اگر بعد از خوردن غذاهای خاصی باشد، احتمالا به مواد خاصی حساسیت دارید.

گاهی اوقات، خارش صورت با واکنش‌های دیگر شرایطی مانند آکنه، عدم تعادل هورمونی و بارداری نیز همراه است. یک تغییر روانی و فیزیکی کامل در زنان در دوران بارداری ایجاد می‌شود که باعث عدم تعادل هورمونی می‌شود، که به نوبه خود باعث خشکی و خارش پوست شما می‌شود. اما این خارش اغلب بسیار خفیف است و معمولا پس از زایمان به طور کامل از بین می‌رود. البته گاهی اوقات خارش شدید وجود دارد و این زمانی است که عملکرد کبد را برای بررسی اختلالات زمینه‌ای بررسی می‌کنیم، زیرا این امر منجر به تجمع صفرا و در نتیجه خارش می‌شود.

آیا جوش و آکنه می‌توانند باعث خارش پوست شما شود؟

جوش‌ها و آکنه معمولا باعث خارش نمی‌شوند، اما اگر تحریکی همراه با آکنه وجود داشته باشد، بیمار می‌تواند خارش را تجربه کند. این به این دلیل است که بین منافذ مسدود‌شده و پوست خشک اصطکاک وجود دارد که باعث تحریک و خارش می‌شود. علاوه بر این، می‌تواند به محصولاتی که استفاده می‌کنید و همچنین نحوه و زمان استفاده از آن‌ها، به خصوص با پوست‌های چرب مربوط باشد. استفاده بیش از حد از اسید سالیسیلیک، رتینول، بنزوئیل پراکسید، آداپالن یا لایه‌برداری اسیدی، به ویژه در آکنه فعال می‌تواند باعث واکنش آلرژیک شود. علاوه بر این، نوع اسکرابی که استفاده می‌کنید، ملایمت شما در استفاده از این محصولات می‌تواند باعث خشکی شود و در نتیجه منجر به ایجاد احساس خارش در آکنه و جوش‌های شما شود.

چگونه از خارش صورت جلوگیری کنیم؟

وقتی شخصی با خارش صورت نزد متخصص پوست می‌رود، پزشک با یافتن تاریخچه او شروع می‌کند تا ببیند از چه زمانی رخ داده است و همچنین محصولاتی که استفاده می‌کرده است چه بوده‌اند. اولین قدم در درمان خارش صورت، از بین بردن آن عامل تحریک‌کننده و قطع استفاده از آن محصول است. سپس بسته به عوامل، از بیمار می‌خواهد مرطوب‌کننده‌اش را عوض کند، کرم‌های تسکین‌دهنده بزند، از کمپرس سرد استفاده کند یا به سادگی صورت خود را با آب سرد بشوید.

۱- مرطوب‌کننده بزنید

اگر همیشه صورت‌تان خارش دارد، مهم است که مرتب پوست خود را مرطوب کنید. خشکی مداوم پوست می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی سد پوستی و قرار گرفتن در معرض عوامل مضر محیطی شود. به همین دلیل است که باید حداقل دو بار در روز از یک مرطوب‌کننده غلیظ و مغذی صورت استفاده کنید. هنگام انتخاب یک مرطوب‌کننده، مطمئن شوید که دارای سرامیدها و لیپیدها باشد تا پوست را آبرسانی و لطیف کند.

۲- از مواد شیمیایی خشن اجتناب کنید

هنگام انتخاب محصولات مراقبت از پوست، مطمئن شوید که همیشه مواد تشکیل‌دهنده را با دقت بخوانید. در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید. باید مطمئن شوید که از مواد تحریک‌کننده مانند SLS، عطرها و الکل دوری می‌کنید. دلیل آن این است که این مواد می‌توانند تعادل pH پوست شما را مختل کنند و در نتیجه پوست شما را فوق‌العاده خشک و خارش‌دار کنند. علاوه بر این، در صورت بروز خارش، از استفاده از هر نوع اسکراب و لایه‌بردار کاملا خودداری کنید، زیرا می‌تواند شرایط را تشدید کند.

۳- استرس را کاهش دهید

استرس هرگز برای کسی مفید نبوده است و برای صورت خارش‌دار نیز صادق است. هر زمان که استرس دارید، بر هورمون‌های شما تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هورمون‌های نامتعادل دلیل خارش صورت در نظر گرفته می‌شود، ما به شما توصیه می‌کنیم هر روز برخی از فعالیت‌های آرام‌بخش را انجام دهید. کمی زمان را به استراحت، ورزش و انجام کارهایی که از آن لذت می‌برید اختصاص دهید تا خارش صورت خود را تحت کنترل داشته باشید.

۴- از کرم‌های تسکین‌دهنده OTC استفاده کنید

اگر اخیرا صورت شما احساس خارش خاصی داشته است، حتی می‌توانید از برخی کرم‌های تسکین‌دهنده بدون نسخه استفاده کنید. رایج‌ترین کرم‌های OTC آنتی‌هیستامین‌ها هستند که چیزی جز داروهای عمومی نیستند که برای تسکین خارش ناشی از گرد و غبار، گرده، کهیر، خز حیوانات و غیره استفاده می‌شوند. اما از آنجایی که شما آن را روی صورت خود می‌زنید، به شما توصیه می‌کنیم با پزشک خود مشورت کنید و از استفاده در اطراف چشم خودداری کنید.

۵- هیدراته بمانید

شما از قبل اهمیت مرطوب نگه داشتن پوست خود را می‌دانید، اما فقط آبرسانی از بیرون کافی نیست. برای اینکه واقعا پوست خود را آرام نگه دارید، به همان اندازه مهم است که از داخل با نوشیدن آب زیاد آن را مرطوب کنید. نوشیدن آب کافی نه تنها پوست شما را نرم و درخشان می‌کند، بلکه سموم را از بدن شما دفع می‌کند تا احتمال واکنش آلرژیک را کاهش دهد.

سوالات متداول در مورد خارش صورت

آیا خارش صورت همیشه با راش همراه است؟

خارش صورت ممکن است همیشه با بثورات همراه نباشد، زیرا گاهی اوقات پوست فقط خشک می‌شود و مراحل اولیه خشکی پوست باعث ایجاد بثورات ظاهری روی صورت نمی‌شود. اما خارش صورت معمولا خشن است و واکنش‌های آلرژیکی نیز وجود دارد که باعث ایجاد لکه‌های خشک کوچک می‌شود، اما راش ندارند. این به عنوان خارش خشک شناخته می‌شود.

‌کدام درمان‌های خانگی برای متوقف کردن خارش موثر است؟

درمان‌های خانگی قطعا‌ می‌توانند در کنترل و درمان خارش صورت مؤثر باشند، البته به شرطی که خفیف باشند. اگر خارش شدید دارید، بهتر است از امتحان کردن داروهای خانگی خودداری کنید و سریع به پزشک مراجعه کنید، زیرا برخی از داروهای خانگی در واقع می‌توانند باعث خارش و التهاب بیشتر شوند. پس همیشه قبل از امتحان درمان‌های خانگی با پزشک خود صحبت کنید و آزمایش پچ را انجام دهید. در اینجا موارد خاصی وجود دارد که می‌توانید پس از مشورت با پزشک انجام دهید:

  • از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • بلافاصله استفاده از تمام کرم‌ها و لوازم آرایشی را متوقف کنید.
  • از لوسیون‌های کالامین خنک‌کننده بر روی پوست‌تان بزنید.
  • از محصولات مبتنی بر منتول استفاده کنید.
  • از ژل آلوئه‌ورا خالص استفاده کنید.
  • مرطوب‌کننده و ضدآفتاب فراموش‌تان نشود.

حرف آخر

هر نوع خارش غیرعادی در پوست‌تان را جدی بگیرید و در سریع‌ترین زمان ممکن به متخصص پوست مراجعه کنید. امیدواریم نکات گفته‌شده توانسته باشند شما را در این زمینه راهنمایی کنند. سوالات خود را از طریق سایت و پیج اینستاگرام الا اسکین با ما در میان بگذارید و از مشاوره‌ی رایگان متخصصین ما استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار موبایل
Main Menu x
X