کربوکسی تراپی چیست؟ + مزایا و معایب آن - الا اسکین | محصولات پوست و مو

مجله زیبایی اِلا

کربوکسی تراپی چیست؟ + مزایا و معایب آن

کربوکسی تراپی چیست؟ + مزایا و معایب آن

کربوکسی تراپی یکی از جدیدترین روش‌های جوانسازی پوست می‌باشد که اولین بار در دهه‌ی ۹۰ در فرانسه معرفی شد. در حال حاضر بسیاری از متخصصان پوست برای جوانسازی این راه را پیشنهاد می‌کنند. در روش کربوسی‌ تراپی به منظور جوانسازی یا حتی از بین بردن تیرگی زیر چشم، کربن دی اکسید به صورت مستقیم به زیر پوست تزریق می‌شود. این عمل در هر نقطه از بدن، از جمله صورت، گردن، بازوها، باسن و پاها قابل انجام است. حتی از این روش برای ناحیه‌های بسیار حساس مانند پوست نازک دور چشم هم می‌توان استفاده کرد. به طور کلی از کربوکسی تراپی برای کاهش چربی و سلولیت، افتادگی پوست، جای آکنه ، خطوط و چین و چروک و حتی گودی زیر چشم استفاده می‌شود.

در ادامه‌ی این مطلب بیشتر درباره‌ی این روش درمانی غیرتهاجمی که کاربردهای فراوانی دارد صحبت می‌کنیم:

 چگونه کربوکسی تراپی روشی غیر تهاجمی است؟

بدن ما به صورت طبیعی کربن دی اکسید تولید می‌کند؛ پس اگر از این ماده به بدن تزریق شود اکثر افراد آن را به راحتی می‌پذیرند و می‌توان مطمئن بود بدن واکنشی بدی به این ماده خارجی نشان نمی‌دهد. بنابراین این درمان برای بسیاری از افراد، با نتیجه‌ای موثر و کمترین عوارض جانبی امکان پذیر است.

عملکرد کربوکسی تراپی چگونه است؟

همانطور که گفتیم، در این روش به ناحیه تحت درمان، مقداری کربن دی اکسید تزریق می‌شود. زمانی که این ماده وارد بدن شد، سیستم گردش خون در ناحیه تحت درمان تحریک می‌شود. به این صورت ناحیه‌ای که به آن کربن دی اکسید تزریق شده است دچار کمبود اکسیژن می‌شود پس سعی می‌کند با استفاده از رگ‌های خونی، شرایط را کنترل کند. این پاسخ باعث می‌شود که هم اکسیژن کافی به این ناحیه ارسال شود و هم میزان تولید کلاژن افزایش یابد و همانطور که به احتمال زیاد می‌دانید، کلاژن یک ماده اساسی و مهم برای جوانسازی، صاف کردن و سفت شدن پوست است. در نتیجه پوست با کمترین آسیب شروع به کلاژن سازی می‌کند.

با توجه به اینکه کدام ناحیه قرار است تحت درمان قرار بگیرد میزان کربن دی اکسید تزریق شده متفاوت خواهد بود. مثلا برای درمان سلولیت و کاهش رسوبات چربی، به حجم بیشتری از دی اکسید کربن نیاز است.

روش انجام کربوکسی تراپی

درمان کربوکسی تراپی نسبتا سریع است و معمولا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پزشک از طریق یک مخزن شامل کربن دی اکسید، لوله استریل شده و سوزن بسیار نازک، گاز را وارد پوست می‌کند. در طی درمان احساس کمی سوزش و درد طبیعی است که با استفاده از کرم بی حسی رفع می‌شود. هنگام انجام تزریق، کمی فشار احساس می‌کنید که این احساس به دلیل وجود گاز در زیر پوست می‌باشد. پس از تزریق تا ۲۴ ساعت ممکن است در ناحیه درمان شده کمی کبودی، کمی سوزش و درد داشته باشید.

چه کسانی نباید از این روش استفاده کنند:

این روش از آن جایی که عوارض خطرناکی ندارد تقریبا برای همه‌ به جز افراد دارای شرایط زیر مناسب است!

  • افرادی که مشکل کلیوی دارند یا دیالیز می‌کنند.
  • افرادی که زخم فعال در ناحیه تحت درمان دارند.
  • کسانی که دوره شیمی درمانی را پشت سر می‌گذارند.
  • زنانی که باردار یا شیرده هستند.
  • افرادی که مشکلات مغزی یا صرع دارند.

با کربوکسی تراپی این موارد را درمان کنید!

از آن جا که روشی غیر تهاجمی می‌باشد برای درمان بسیاری از عارضه‌ها می‌توان از آن استفاده کرد:

رفع تیرگی و گودی زیر چشم

با بهره‌گیری از کربوکسی تراپی می‌توانید گودی و تیرگی زیر چشم خود را به حداقل برسانید. علت این عارضه عدم اکسیژن رسانی مناسب به پوست پلک است که باعث می‌شود پوست تیره‌تر شود و با تزریق مقدار کمی گاز دی اکسید کربن به مناطق آسیب دیده، جریان خون افزایش یافته و شبکه های مویرگی بهبود می‌یابند.

کربوکسی تراپی برا از بین بردن جای جوش، زخم  و افتادگی پوست

کربوکسی تراپی با عملکردی مشابه قبل روند بهبودی را از نو شروع می‌کند و گردش خون را در ناحیه تحت درمان بیشتر از قبل افزایش می‌دهد.

با کربوکسی تراپی چربی‌های شکم و پهلو را کاهش دهید

کربوکسی تراپی یک جایگزین برای جراحی لیپوساکشن جهت کاهش چربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته مهم در مورد این روش درمان این است درمانی دائمی برای لاغری نمی‌باشد. در واقع کربوکسی تراپی تنها برای شکستن سلول‌های چربی به کار برده می‌شود و نه از بین بردن آن‌ها! اگر برای لاغری به دنبال روشی دائمی هستید کربوکسی تراپی را پیشنهاد نمی‌کنیم.

از بین بردن ترک‌های پوستی با کربوکسی تراپی

این روش یکی از بهترین و کم هزینه‌ترین روش های درمان ترک پوستی می‌باشد. این عمل باعث به وجود آمدن مویرگ‌های جدید در ناحیه تحت درمان می‌شود که افزایش گردش خون، مقداری مواد مغذی و اکسیژن را برای این ناحیه به همراه دارد. این روند باعث کلاژن سازی و ترمیم پوست در نواحی که ترک خورده‌اند می‌شود.

ماندگاری روش کربوکسی تراپی چقدر است؟

نتایج این متد درمانی، کاملا به فرد بستگی دارد اما می‌توان گفت نتایج آن موقتی می‌باشد. به همین دلیل لازم است که برای کسب نتیجه مطلوب از این درمان، در جلسات درمانی به صورت هفتگی یا ماهیانه بر اساس تشخیص پزشک، شرکت کنید. بر اساس بررسی های انجام شده، معمولا برای اینکه از این روش درمانی نتیجه‌ی مطلوبی دریافت کنید نیاز است ۱۰ جلسه آن را انجام دهید.

مزایا و معایب کربوکسی تراپی چیست؟

همانطور که گفتیم کربن دی اکسید به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شود، این درمان را می‌توان غیر تهاجمی در نظر گرفت. چرا که بدن به صورت طبیعی برای تولید بیشتر اکسیژن اقدام می‌کند و خطری برای فرد ندارد. خصوصا در مقایسه با سایر روش‌های درمانی مانند تزریق بوتاکس یا تزریق ژل! چرا که برخی از افراد به دلیل حساسیتی که به مواد تزریق شده دارند، بعد از انجام عمل با عوارض متنوعی رو به رو می‌شوند. درمان از طریق کربوکسی تراپی بسیار سریع انجام شده و در سطح پوست ردی از خود بر جای نمی‌گذارد. در یک جلسه کوتاه، ناحیه وسیعی را می‌توان از این طریق درمان کرد. از کربوکسی تراپی برای درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی مانند گودی و تیرگی زیر چشم، چین و چروک، افتادگی پوست، سلولیت و … استفاده کرد.

اما برای کسب نتیجه مطلوب از این متد درمانی، بسته به ناحیه تحت درمان و بدن فرد، معمولا به چندین جلسه نیاز است. همچنین برای ماندگاری هرچه بهتر نتایج، بهتر است که در جلسات درمانی به صورت منظم شرکت کرد و این امر از نظر بعضی افراد عیب تلقی می‌شود.

قبل از کربوکسی تراپی چه کارهایی باید انجام دهیم:

قبل از کربوکسی تراپی نیاز نیست اقدام خاصی انجام دهید اما برای نتیجه‌ی بهتر و موثرتر رعایت نکات زیر را توصیه می‌کنیم:

  • حداقل ۲۴ ساعت قبل از شروع درمان‌، نوشیدنی‌های الکلی مصرف نکنید چرا که الکل ممکن است خون را رقیق کند و خطر کبودی را افزایش دهد.
  • در صورت امکان به مدت ۲ هفته قبل از درمان از مصرف داروهای ضد التهاب و رقیق کننده خون خودداری کنید. داروها و مکمل هایی مانند آسپرین، ویتامین E، جینسینگ، مکمل های امگا ۳ و …خطر کبودی بعد از انجام درمان را افزایش می‌دهند.
  • مصرف Retin-A  را ۲ روز قبل و ۲ روز پس از درمان قطع کنید.
  • زنان باردار و شیرده گزینه مناسبی برای انجام این عمل نیستند.

بعد از انجام کربوکسی تراپی این موارد را رعایت کنید:

  • از حرکت یا ماساژ منطقه تحت درمان خودداری کنید. مگر اینکه پزشک انجام این عمل را توصیه کرده باشد.
  • به مدت ۲۴ ساعت از انجام ورزش شدید خودداری کنید.
  •  یک ماه  از آفتاب گرفتن و حضور در گرمای زیاد دوری کنید.
  • برای جلوگیری از تورم بیش از حد از مصرف مقادیر زیاد الکل یا نمک خودداری کنید.
  • اگر تورم دارید بهتر است هر ساعت ۱۵ دقیقه یک کمپرس خنک روی منطقه تحت درمان قرار دهید.
  • اگر تورم دارید به صورت رو به بالا و کمی با ارتفاع بخوابید.

جمع‌بندی

در این مقاله تمامی موارد را در مورد کربوکسی تراپی بررسی کردیم. همانطور که گفتیم روشی غیر تهاجمی‌ست و می‌تواند عارضه‌های زیادی را درمان کند. پس اگر به دنبال درمان مواردی که در بالا گفته شد، هستید، کربوکسی تراپی را یکی از گزینه‌های خود قرار دهید. همچنین می‌توانید به پیج اینستاگرام الا اسکین مراجعه کنید و از مشاوره‌ی رایگان ما بهره‌مند شوید.

برچسب پست ها “کربوکسی تراپی چیست؟ + مزایا و معایب آن”

  1. […] کم‌شدن چین و چروک‌ها می‌شود. توصیه می‌کنیم مقاله‌ی «کربوکسی تراپی چیست؟ + مزایا و معایب آن» را مطالعه کنید تا به طور کامل با این شیوه‌ی درمانی […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار موبایل
Main Menu x
X