کهیر و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید! - الا اسکین | محصولات پوست و مو

مجله زیبایی اِلا

کهیر و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!

کهیر

در مورد عارضه‌ی پوستی کهیر چه می‌دانید؟ کهیر (Hives) که به آن urticaria نیز می‌گویند، یک بیماری پوستی تحریک‌کننده است که به شکل ضایعات قرمز رنگ روی بدن فرد ایجاد می‌شود. بسیار آزاردهنده است، اما خبر خوب این است که درمان آن بسیار آسان می‌باشد! اما برای درمان این مشکل ابتدا باید آن را درک کنیم، بنابراین بیایید ببینیم که این عارضه پوستی در واقع چیست.

کهیر

کهیر چیست؟

ممکن است یک پیش‌زمینه از شکل ظاهری آن داشته باشید. اما ما می‌خواهیم درک عمیق‌تری نسبت به این عارضه پوستی ایجاد کنیم.

کهیر واکنش‌های آلرژیک به عوامل یا مواد محرک خاصی مانند پودرهای لباسشویی، مواد شوینده یا حتی رنگ مو است. در موارد دیگر، حتی گرده گیاهان و گرد ‌و‌ غبار هم می‌تواند باعث کهیر شود. کهیر ماهیتی خارش‌آور دارد و می‌تواند از یک قسمت بدن شما به قسمت‌های دیگر، از جمله سیستم‌های داخلی شما نیز گسترش یابد. برای شناسایی عامل تحریک‌کننده در زمانی که کهیر دارید، بسیار مهم است که انواع کهیر موجود را مشخص کنید تا بتوانید به درمان آن بپردازید. در ادامه، ما آن‌ها را فهرست می‌کنیم.

انواع کهیر

در حالی که علائم کهیر به طور کلی برای همه‌ی انواع یکسان باقی می‌ماند، مهم است که بین انواع مختلف آن تمایز قائل شویم تا بفهمیم چگونه می‌توان آن را درمان کرد. در اینجا انواع مختلف آن آورده شده است:

۱- واکنش‌های آلرژیک

واکنش‌های آلرژیک، رایج‌ترین نوع کهیر است که به عنوان کهیر حاد نیز شناخته می‌شود و می‌تواند به دلیل آلرژی‌های مختلف ایجاد شود. شایع‌ترین عامل تحریک‌کننده که باعث ایجاد کهیر می‌شود، آلرژی غذایی است. مواد غذایی مانند بادام زمینی، آرد نخودچی، یا افزودنی‌هایی مانند مواد نگهدارنده یا رنگ‌های غذایی و کنسرو می‌توانند باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. حتی غذای دکه‌های کنار جاده که حاوی مونوسدیم گلوتامات است نیز می‌تواند باعث کهیر شود.

کهیر همچنین می‌تواند به دلیل شوره‌های حیوانات خانگی، گرد و غبار فرش یا گرد و غبار بیش از حد اطرافتان باشد، یا حتی اگر به داروهای خاصی حساسیت دارید. الکل و الکل موجود در عطرها هم می‌تواند باعث کهیر شود.

۲- کهیر مزمن

کهیر مزمن به کهیرهایی اطلاق می‌شود که در مدت ۶ هفته طول می‌کشند و اغلب به یک بیماری زمینه‌ای متصل می‌شوند. این نوع که به آن آنژیوادم نیز گفته می‌شود، اغلب می‌تواند به سایر اندام‌های داخلی بدن سرایت کند و باعث تورم شدیدتر پوست شود. به همین دلیل مراجعه به پزشک برای درمان در اسرع وقت ضروری است.

۳- کهیر به دلیل عفونت

برخی از عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند باعث ایجاد کهیر در پوست شما شوند، از جمله عفونت‌های ادراری، گلودرد استرپتوکوکی، هپاتیت و حتی آنفولانزا. با درمان این عوامل، کهیرها نیز اغلب ناپدید می‌شوند.

۴- کهیرهای ناشی از دما

اگر حساسیت خاصی نسبت به تغییرات آب و هوایی دارید، ممکن است پوست شما تاوان آن را بپردازد. کهیرهای ناشی از دما در افرادی که مستعد تغییرات ناگهانی آب و هوا هستند نسبتا شایع است و اگر مراقب نباشید ممکن است کهیر ناشی از سرما یا حتی ورزش ایجاد شود!

۵- درماتوگرافی یا پوست نویسی

یک نوع خفیف از کهیر که به طور کلی ناشی از یک واکنش آلرژیک است. درماتوگرافی می‌تواند زمانی ایجاد شود که ناحیه‌ای از پوست خود را بیش از حد خارش دهید و در نتیجه باعث تحریک آن شوید. این عارضه پوستی معمولا بدون درمان خود به خود برطرف می‌شود.

۶- آنافیلاکسی

این نوع ممکن است شدیدترین شکل کهیر باشد، زیرا معمولا با شوک آنافیلاکتیک همراه است. اگر به چیزی که تهدید‌کننده زندگی است، آلرژی دارید، ممکن است دچار کهیر شوید که با مشکلات تنفسی، سرگیجه و سایر علائم ناتوان‌کننده همراه است. اگر فکر می‌کنید که آنافیلاکسی را تجربه می‌کنید، باید در اسرع وقت به اورژانس مراجعه کنید.

علل کهیر

همانطور که در بالا ذکر شد، در حالی که برخی از اشکال کهیر می‌توانند به دلیل نوسانات دما، عفونت‌ها و حتی شرایط زمینه‌ای ایجاد شوند، اغلب کهیرها به دلیل واکنش‌های آلرژیک ایجاد می‌شوند. اتفاقی که می‌افتد این است که وقتی با چیزی که برای شما محرک است تماس برقرار می‌کنید، بدن شما ماده شیمیایی به نام هیستامین را آزاد می‌کند که معمولا برای محافظت از آن در برابر عفونت‌ها استفاده می‌شود.

با این حال، گاهی اوقات هیستامین‌ها باعث تورم همراه با خارش می‌شوند؛ جوش‌ها و حلقه‌هایی که هنگام ابتلا به کهیر قابل مشاهده هستند. مشخص کردن علت واقعی کهیر دشوار است؛ بنابراین همیشه بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بفهمید چرا به کهیر مبتلا می‌شوید. آن‌ها می‌توانند دیدگاهی را به شما ارائه دهند که مختص شرایط شما است.

علائم کهیر

کهیر چند نشانه مشخص دارد که آن‌ها را از سایر بیماری‌های پوستی متمایز می‌کند. برای دانستن علائم آن به ادامه‌ی مطلب بروید.

۱- تورم

جوش‌ یا التهاب؛ هر چه می‌خواهید آن را بنامید، کهیر توده‌های برجسته روی بدن ایجاد می‌کند. آن‌ها ممکن است به صورت دسته‌ای ظاهر شوند یا به تنهایی، ممکن است پخش شوند، بزرگ‌تر شوند یا حتی شکلشان تغییر کند؛ اما تنها چیزی که ثابت می‌ماند این است که متورم هستند.

۲- خارش

کهیر همیشه و همیشه خارش دارد! به دلیل ترشح هیستامین در بدن، کهیر ممکن است دیوانه‌وار شما را دچار خارش کند. به همین دلیل برای درمان کهیر، لوسیون‌های ضد خارش و خنک‌کننده زیادی تجویز می‌شود.

۳- رنگ

جوش‌های ناشی از کهیر معمولا قرمز رنگ هستند، اما گاهی اوقات ممکن است همرنگ پوست شما باشند. هنگامی که روی آن‌ها فشار وارد شود، کهیرها نیز می‌توانند سفید شوند.

۴- شکل

کهیرها شکل خاصی ندارند. ممکن است کوچک یا بزرگ، گرد یا حلقه‌ای شکل یا حتی به شکل کاملا تصادفی غیرقابل تشخیص ظاهر شوند.

۵- مدت زمان باقی ماندن

کهیر می‌تواند بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت، تا چند روز روی بدن بماند. بنابراین، در حالی که زمان ماندن آن‌ها ممکن است متفاوت باشد، مهم است که نوع کهیر خود را تشخیص دهید تا بر اساس آن درمان شوند.

درمان کهیر

درمان کهیر، جدای از آنافیلاکسی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد، در واقع آنقدرها هم که به نظر می‌رسد سخت نیست! با این حال، اولین قدم برای درمان هر گونه عارضه پوستی این است که علت خاص وضعیت شما مشخص شود. به همین دلیل مهم است که به یک متخصص پزشکی مراجعه کنید. اگر علائم کهیر را در بدن خود مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید. او ممکن است چند آزمایش را انجام دهد تا بفهمد چرا به آن مبتلا شده‌اید، به خصوص اگر به دلیل یک واکنش آلرژیک باشد.

کهیر نیاز به درمان فوری پزشک دارد و برای رفع کهیر باید از قرص‌های ضد حساسیت استفاده کرد. اگر یک بار دچار کهیر شوید، ممکن است باز هم در صورت قرار گرفتن در معرض همان عامل تحریک‌کننده دچار کهیر شوید. به همین دلیل شناسایی عامل تحریک‌کننده بسیار مهم است. سایر اشکال درمان کهیر می‌تواند شامل آنتی‌هیستامین‌های تجویز شده برای جلوگیری از واکنش‌های بعدی، اجتناب از آب داغ، دور ماندن از ناحیه تحریک‌شده و استفاده از حمام‌های خنک و ولرم باشد.

درمان‌های خانگی برای کهیر

در اینجا چند خبر خوب وجود دارد: برای درمان کهیر همیشه به داروهای تجویزی نیاز ندارید! اگر یک مورد خفیف دارید که به دلیل واکنش آلرژیک یا شرایط زمینه‌ای نیست، می‌توانید این بیماری را در خانه درمان کنید. در واقع ممکن است خود به خود، حتی بدون درمان، از بین برود. اما کهیر باعث خارش می‌شود و اگر می‌خواهید کمی آن را تسکین دهید می‌توانید از درمان‌های خانگی زیر استفاده کنید:

۱- کمپرس سرد

کمپرس سرد ساده‌ترین راه برای جلوگیری از ناراحتی ناشی از کهیر است. می‌توانید تا ۱۰ دقیقه آن را روی ناحیه آسیب‌دیده استفاده کنید تا تسکین پیدا کند.

۲- خنک نگه داشتن

لباس‌های سبک، دوش آب سرد و دوری از گرما و نور خورشید می‌توانند تا حد زیادی در آرام کردن تحریکات ناشی از کهیر کمک کنند. از محصولاتی که می‌توانند خارش را بیشتر کنند اجتناب کنید و به محصولات خنک‌کننده و آرام‌بخشی که می‌توانند خارش را برطرف کنند، روی آورید.

۳- آلوئه‌ورا

آیا کاری وجود دارد که آلوئه‌ورا نتواند انجام دهد؟ از آنجایی که این یک ماده طبیعی ضد التهابی است، استفاده از ژل آلوئه‌ورا به صورت موضعی روی کهیرها چند بار در روز می‌تواند به تسکین سوزش کمک کند.

تفاوت بین کهیر و بثورات

تفاوت بین کهیر و بثورات

کهیر و بثورات در واقع دو چیز متفاوت هستند. تفاوت کهیر و بثورات در عامل ایجاد‌کننده آن است. کهیر به طور خاص واکنش‌های آلرژیک است که به شکل التهاب‌های برآمده ظاهر می‌شود و می‌تواند به صورت خوشه‌ای یا گاهی اوقات منفرد باشد. می‌تواند گاهی بدون انجام کاری، به تنهایی در یک بازه زمانی چند ساعته، یا گاهی به سرعت ۳۰ دقیقه از بین برود. کهیر می‌تواند در هر قسمت از بدن، از جمله سیستم‌های داخلی شما ایجاد شود.

اما وقتی در مورد بثورات صحبت می‌کنید، معمولا لکه‌های قرمز رنگ، خارش‌دار و عمومی روی بدن شما هستند. آن‌ها می‌توانند به دلیل عفونت‌های قارچی، تب ویروسی، تب دانگ و حتی بعد از کووید به وجود بیایند. آن‌ها می‌توانند در نوزادان به صورت راش بخاطر پوشک ظاهر شوند. بزرگسالان نیز ممکن است به اگزما مبتلا شوند. بنابراین بثورات دارای سبدی گسترده از عوامل ایجاد‌کننده هستند و خود به خود ناپدید نمی‌شوند. آن‌ها نیاز به دارو از پزشک دارند و تا زمانی که آنتی‌هیستامین یا لوسیون آرام‌بخش موضعی داده نشود، فروکش نمی‌کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم نزدیک به آنافیلاکسی را تجربه کرده‌اید، فورا به اورژانس مراجعه کنید! در غیر این صورت، زمانی که علائم شما بدتر شوند، بیش از چند روز طول بکشند، ضایعات دردناک شوند یا اگر علائم شروع به تداخل در زندگی روزمره شما کنند، به پزشک مراجعه کنید.

سوالات متداول

۱) چه غذاهایی به پیشگیری از کهیر کمک می‌کند؟

اگر حساسیت خاصی دارید، باید از غذاهای کم هیستامین استفاده کنید؛ مثل سبزیجات، پروتئین، کربوهیدرات‌ها و میوه‌ها. از غذاهای محرک آلرژی مانند آجیل خودداری کنید.

۲) کهیر چقدر طول می‌کشد؟

کهیر معمولا بین چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد، اما ممکن است با درمان سریع‌تر از بین برود.

۳) کهیر در کودک چقدر باید ادامه داشته باشد؟

درست مانند بزرگسالان، مدت زمان ماندگاری کهیر در کودک بسته به علت زمینه‌ای متفاوت است. به طور کلی، آن‌ها می‌توانند در هر زمانی بین چند ساعت تا چند روز از بین بروند.

۴) وقتی کهیر دارید چه کارهایی را نباید انجام دهید؟

اول از همه، باید از هر گونه محرکی که ممکن است باعث کهیر شود اجتناب کنید. دوش آب خنک بگیرید، ضد آفتاب بزنید و از داروهایی استفاده کنید که پزشک‌تان توصیه می‌کند.

جمع‌بندی

به طور کلی اگر پوست‌تان کهیر می‌زند، سعی کنید حتما علت آن را پیدا کنید تا در صورت بروز دوباره بتوانید سریع جلوی آن را بگیرید. به سادگی می‌توان این عارضه پوستی را مهار کرد.

توصیه می‌کنیم از محصولات پوستی سایت الا اسکین دیدن کنید. طیف وسیعی از محصولات بهترین و معتبرترین برندهای جهانی گردآوری ‌شده‌اند تا به شما برای داشتن پوستی سالم و زیبا کمک کنند. علاوه بر این می‌توانید به پیج اینستاگرام ما هم سر بزنید و از مشاوره‌ی رایگان ادمین‌ها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار موبایل
منوی اصلی x
X